pondělí 19. března 2018

Polentové lívance s karobem a kešu máslem

Přiznám se. Co se týče palačinek, lívanců, omelet a jakýchkoliv jiných placatých smažených těst ... Jsem celkem kuchař amatér. Palačinky většinou mají podivnou konzistenci, lepí se, a často končí jako téměř nepoživatelný trhanec. Pokud jste někdy podobnou zkušenost zažili, tyhle lívance budou něco pro vás! :) Naprosto fool-proof lívance z polenty, karobu a javorového sirupu vyrobíte během pár minut i během rána, kdy nemáte zrovna času na rozdávání.


Ingredience:
  • 3 lžíce polenty
  • cca 1/4 hrnku rostlinného mléka (nebo více podle potřeby)
  • 2-3 lžičky javorového sirupu (+ více na polití lívanců)
  • 2 lžičky karobu
  • špetka jedlé sody (když zapomenete, nic se neděje)
  • 1 banán
  • kešu máslo (nebo jiné ořechové máslo)
  • malá hrst kokosu
Postup:
  • Mléko nalijeme do mísy a za stálého mícháme přidáváme polentu.
  • Přimícháme karob, javorový sirup a jedlou sodu.
  • Necháme chvilku zhoustnout a potom lívance osmahneme na trošce kokosového oleje (zkoušela jsem i na sucho, ale mně osobně se to moc nedařilo - asi záleží na kvalitě pánve).
  • Hotové lívance potřeme kešu máslem, ozdobíme banánem, kokosem a polijeme javorovým sirupem.

1 komentář:

  1. Lívance mám ráda na jakýkoliv způsob, děkuji za zajímavý recept :)

    OdpovědětVymazat

F