středa 28. února 2018

Rychlé špenátové nudle s tofu

Miluju kreativní jídla. Jídla, která můžete neustále obměňovat, jejich příprava zabere pár minut a každá nová kombinace chutná pořád stejně dobře. Rýžové nudle na všechny možné způsoby jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel vůbec - s arašídovou omáčkou, se sušenými rajčaty nebo třeba se špenátem, opečeným tofu a praženými slunečnicovými semínky.

Rychlé špenátové nudle
Ingredience:
  • 1 porce tenkých rýžových nudlí
  • sůl podle chuti
  • 1 lžička kokosového oleje
  • cca 3 velké hrsti čerstvého špenátu
  • 1-2 stroužky česneku 
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1/3 balení lahůdkového nebo obyčejného tofu
  • 1 lžička sójové omáčky
  • hrst slunečnicových semínek
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
Postup:
  • Rýžové nudle osolíme a uvaříme podle návodu.
  • Na kokosovém oleji osmahneme nadrobno nasekaný česnek. 
  • Přidáme špenát a osolíme.
  • Zvlášť na menší pánvi na sucho opražíme slunečnicová semínka do zlatova a odložíme je stranou. 
  • Poté na oleji osmahneme na kostky nakrájené tofu, ochutíme sojovoou omáčkou a lahůdkovým droždím.
  • Nudle zcedíme, propláchneme olivovým olejem a smícháme se špenátem a tofu. 
  • Nakonec nudle posypeme opraženými semínky.

2 komentáře:

  1. To vypadá dostatečně dobře a dostatečně jednoduše, abych to mohla v polních podmínkách vysokoškolských kolejí zkusit:)

    OdpovědětVymazat
  2. To je paráda, všechny ingredience mám zrovna doma, takže dnešní oběd je jasný! :) Děkuju za fajn a jednoduchý recept. :)

    OdpovědětVymazat

F