čtvrtek 4. ledna 2018

Corn chowder

Kdybych měla vybrat jednu polévku, kterou bych dokázala jíst snad každý den, byl by to nejspíš corn chowder - kukuřičná polévka s kokosovým mlékem, červenou paprikou a řapíkatým celerem. Polévka, která má zvláštně nasládlou a šíleně nakažlivou chuť, takže jste schopni sníst klidně dva talíře pořád na ni máte chuť :)



Ingredience:
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • 2 řapíky (řapíkatého) celeru
  • 2 menší brambory
  • cca 1 a 1/2 hrnku kukuřice (mražené nebo v plechovce)
  • 1 hrnek zeleninového vývaru nebo vody
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • sůl, pepř
  • lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky


Postup:
  • V hrnci na trošce oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek.
  • Mezitím si na kostičky nakrájíme papriku, řapíkatý celer a brambory.
  • Vše dáme do hrnce, přidáme kukuřici a zalijeme vývarem nebo vodou.
  • Dochutíme kořením.
  • Vaříme, než změknou brambory, poté vše rozmixujeme (ne úplně do jemna - v polévce by měly sem tam zůstat kousky) a přidáme kokosové mléko podle požadované konzistence.

1 komentář:

  1. Jé ona je to polévka :D Já to podle názvu nepoznala :D Ale určitě by to bylo dobré i jako omáčka, ty já ráda :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

F