neděle 19. listopadu 2017

Ovesná kaše s kaki a tygřími ořechy

Kaki je super (pod)zimní potravinou - obsahuje spoustu antioxidantů, vitaminu C, snižují vysoký krevní tlak, pomáhají zvyšovat imunitu a zlepšují kvalitu pleti. Tygří ořechy neboli "zemní mandle" jsou podzemní hlízky rostliny šáchoru. Zemní mandle jsou skvělou náhradou ořechů při pečení a vaření pro lidi, kteří trpí alergií. Jsou bohaté na vlákninu, vitamin E, C a hořčík .... S ovesnými vločkami a lněným semínkem vytváří výbornou snídani plnou vitamínů :)

Ingredience:

  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/4 hrnku kokosového mléka (ne plnotučného z plechovky, ale např. Alpro kokosového nápoje)
  • 1 kaki
  • med (nebo jiné sladidlo) podle chuti
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce šáchoru
  • menší hrst rozinek
  • 1 lžíce lněných semínek
  • kousek hořké čokolády (nemusí být)

Postup:

  • Kaki nakrájíme na malé kousky, smícháme v hrnci s ovesnými vločkami, zalijeme mlékem a podle potřeby přidáme vodu.
  • Přidáme skořici a med podle chuti.
  • Necháme vařit cca 15-20 minut, než kaki změkne.
  • Hotovou kaši ozdobíme mletým šáchorem, rozinkami, lněnými semínky a čokoládou.


1 komentář:

F