čtvrtek 19. října 2017

Skleněné nudle s brokolicí a kešu (vegan & bez lepku)

Sezóna brokolice už je sice za námi, ale já si neodpustím alespoň poslední recept na úžasný brokolicový oběd se skleněnými nudlemi a křupavými kešu oříšky ochucené pikantní etiopskou solí. Vhodné pro vegany i bezlepkáře. Musím říkat něco víc ?


Ingredience (1 porce):
  • cca 1/4 brokolice
  • menší porce skleněných nudlí
  • cca 1-2 lžičky červeného palmového oleje Carotino
  • menší hrst kešu
  • 1/2 balení marinovaného tofu
  • pár kapek citronové šťávy
  • 1 lžička sojové omáčky
  • etiopská sůl Cereus
Postup:
  • Brokolici obereme na růžičky a podusíme cca 15 minut, než změkne.
  • Nudle zalijeme horkou vodou, osolíme a necháme také změknout.
  • Na pánev dáme trochu oleje a osmahneme tofu společně s kešu ořechy.
  • Přidáme brokolici, sůl, zakápneme citronovou šťávou a sojovkou.
  • Nakonec zcedíme nudle a smícháme je s připravenou směsí.

Pokud si recept zamilujete stejně jako já, nezapomeňte ho sdílet dál ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

F