neděle 24. září 2017

Rizoto s brokolicí a klíčky

Minulý týden jsem ráno při otevření skříně dumala, co mám provést s oblečením, určeném na "podzim", když vlastně žádný podzim už neexistuje. Přijde mi, že poslední roky se léto přehoupne rovnou do zimy a plavky střídají lyžařskou bundu ... Letos si ale ten neustálý déšť, zimu a pochmurno užívám se vším všudy - přijdu domů, zachumlám se do deky, pustím si pomalou hudbu, zapálím svíčky ... a tvořím ♥ Píšu, kreslím, učím se .. a všechno to jde v tomhle počasí nějak samo od sebe. 

Nicméně už i na mě změny počasí dolehly i v negativním slova smyslu a pár dní jsem proležela v posteli. V tomto období je obzvlášť důležité nadopovat se pořádně vitamíny a to nejlépe v té nejčistší formě - v ovoci, zelenině, semínkách nebo luštěninových klíčkách. Inspirujte se třeba dnešním receptem ! :)


Ingredience:
  • 1/3 brokolice
  • 1/2 hrnku rýže
  • bylinková sůl podle chuti
  • 2 lžičky lahůdkového droždí
  • cca 1 lžička oleje
  • velká hrst naklíčené čočky
  • dýňová semínka

Postup:
  • Brokolici uvaříme na páře.
  • Mezitím necháme zvlášť vařit také rýži ochucenou bylinkovou solí a droždím.
  • Jakmile brokolice změkne, lehce ji opražíme na pánvi na trošce oleje a s špetkou soli.
  • Semínka osmahneme nasucho na menší pánvi.
  • Hotovou rýži smícháme s brokolicí, klíčky a posypeme semínky.

2 komentáře:

  1. Recept vypadá dost zajímavě. Vždycky dělám klasické rizoto se zeleninou, ale něco takového mě nenapadlo. A brokolici mám dost ráda, takže zbývá koupit ty klíčky :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  2. Naklíčenou čočku jsem nikdy neměla, ale v kombinaci se všemi ostatními ingrediencemi to vypadá dobře. I když já raději to klasické rizoto :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

F