neděle 11. června 2017

Rebarborovo - jahodový crumble

Rebarbora je super kyselá a super zdravá zelenina (jo, fakt se řadí k zelenině!). Obsahuje spoustu vitamínu K, vitamin A, C, B, riboflavin, železo a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Rebarbora se ale nedá jíst za syrova, protože je příšerně kyselá a nebylo by vám z ní dobře - a efekt by byl úplně opačný. Jak upravit rebarboru tak, aby dobře chutnala a zároveň prospěla vašemu zdraví? Inspiraci můžete získat třeba z následujícího receptu :)

Rebarbora recept


Ingredience:
  • 1,5 hrnku jemných ovesných vloček
  • 4 lžíce ovesné mouky
  • 6 lžic rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 4 rebarbory
  • cca 1 hrnek jahod
  • 1 lžíce javorového sirupu
Postup: 

  • Rebarboru oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 
  • Jahody nakrájíme na čtvrtky, společně s rebarborou je vložíme do menšího hrnce a přidáme 2 lžíce javorového sirupu.
  • Přidáme trochu vody a povaříme, aby rebarbora změkla.
  • Vločky s moukou a javorovým sirupem mezitím smícháme v míse.
  • Rebarborovou směs přelijeme do zapékací formy, zasypeme posypkou a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut.

1 komentář:

  1. Upřímně, tohle je poprvé, co slyším o rebarboře. :D Ale vypadá to moc hezky. ^^

    OdpovědětVymazat

F