čtvrtek 1. června 2017

Kokosový pudinkový koláč (nepečený, vegan, bez lepku)

Kokos, mandle, jáhly a datle. Stačí těchto pár ingrediencí k (ne)upečení tohoto výborného kokosového koláče. Kokosové mléko je husté a docela tučné, díky čemuž bude pudinková vrstva koláče krásně držet pohromadě ... a taky vám bude stačit jeden kousek, protože víc se toho do vás nevejde.

Kokosový koláč

Ingredience:
*pro veganskou verzi použijte jakékoliv jiné tekuté sladidlo - javorový sirup, rýžový sirup ... 

Postup:
  • Datle si namočíme alespoň na půl hodiny do vody. 
  • Vodu vylijeme, datle lehce osušíme a vložíme je do mixeru společně s jáhly. 
  • Rozmixujeme na lepivou hmotu, kterou vyložíme připravenou formu. Upozorňuji, že netrefíte úplně poměr datlí a jáhel, je možné, že se spodní vrstva koláče bude špatně odstraňovat z formy. Na chuti to ničemu nevadí, ale pokud chcete, aby koláč pěkně držel, buď dejte více jáhel než datlí nebo na chviličku nechte zapéct v troubě.
  • Kokosové mléko vylijeme do menšího hrnce a začneme na mírném ohni zahřívat. 
  • V rostlinném mléce si rozmícháme pudinkový prášek a hotovou směs přilijeme ke kokosovému mléku. Přidáme podle chuti sladidlo a vaříme, než pudinková hmota zhoustne.
  • Jakmile začne bublat a houstnout, vlijeme ji na připravený korpus.
  • Necháme vychladnout a poté ztuhnout alespoň 2 hodiny v lednici. Nakonec můžeme ozdobit kokosovými lupínky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

F