neděle 21. května 2017

Carrot cake muffiny (bez cukru, s vegan verzí)

Na mrkvové muffiny jsem se chystala už dlouho. Pořád jsem ale nenacházela správný poměr ingrediencí, aby se muffiny hezky propekly, nepřilepily se k formě a zároveň aby skvěle chutnaly. Ale teď jsou konečně na světě. Ty nejdokonalejší, vláčné, tak akorát sladké mrkvové muffiny, bez mléka, bílé mouky a cukru !

muffiny recept
Ingredience:
  • 1/2 hrnku kokosového oleje  (→ nejlevnější kokosový olej)
  • 1/2 hrnku medu
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 2 domácí vejce (čistě veganskou verzi nemám ozkoušenou, ale myslím že by šla jako pojivo použít namletá lněná/chia semínka s vodou jako v tomto receptu nebo rozmačkaný banán)
  • 1 hrnek nastrouhané mrkve (cca 3 středně velké mrkve)
  • hrst vlašských ořechů
  • menší hrst rozinek
  • špetka soli
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
Postup:
  • Olej a med rozpustíme ve vodní lázni nebo na mírném plameni v kastrůlku.
  • Necháme vychladnout.
  • Mezitím smícháme v míse suché ingredience.
  • Vejce rozmícháme, přidáme do mísy a stejně tak přidáme i olej s medem.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 15-20 minut do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat

F