Na mrkvové muffiny jsem se chystala už dlouho. Pořád jsem ale nenacházela správný poměr ingrediencí, aby se muffiny hezky propekly, nepřilepily se k formě a zároveň aby skvěle chutnaly. Ale teď jsou konečně na světě. Ty nejdokonalejší, vláčné, tak akorát sladké mrkvové muffiny, bez mléka, bílé mouky a cukru !
Ingredience:
- 1/2 hrnku kokosového oleje (→ nejlevnější kokosový olej)
- 1/2 hrnku medu
- 1 hrnek špaldové mouky
- 2 domácí vejce (čistě veganskou verzi nemám ozkoušenou, ale myslím že by šla jako pojivo použít namletá lněná/chia semínka s vodou jako v tomto receptu nebo rozmačkaný banán)
- 1 hrnek nastrouhané mrkve (cca 3 středně velké mrkve)
- hrst vlašských ořechů
- menší hrst rozinek
- špetka soli
- 1 vrchovatá lžička skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
Postup:
- Olej a med rozpustíme ve vodní lázni nebo na mírném plameni v kastrůlku.
- Necháme vychladnout.
- Mezitím smícháme v míse suché ingredience.
- Vejce rozmícháme, přidáme do mísy a stejně tak přidáme i olej s medem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 15-20 minut do zlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat