čtvrtek 11. května 2017

Proteinové dortíky s jáhlovými pukanci

Jak zvýšit svůj denní příjem bílkovin? Třeba s pomocí těchto dokonalých nepečených dortíků s čokoládovým proteinem! Neobsahují žádný cukr, žádný lepek, ani žádné mléko. Místo toho v nich najdete mandle, které jsou plné hořčíku, zdravých tuků, mají pozitivní vliv na kvalitu kůže, zvyšují vstřebávání vitaminů a minerálů do těla a napomáhají hubnutí. Kustovnice patří mezi superpotraviny, díky vysokému obsahu železa, vitaminu A a dalších vitaminů. Obsahují také vysoké množství antioxidantů, které posilují imunitu a odolnost vůči nemocem ... 

Proteinové dortíky s jáhlovými pukanci


Ingredience:
Postup:
  • Datle a kustovnici si namočíme na cca 20 minut, aby změkly - nebo je dáme do misky, přelijeme horkou vodou a měkké budou do dvou minut.
  • Mandle roxmixujeme na jemnou mouku.
  • Datle a kustovnici přidáme do mixéru k mandlím a mixujeme, dokud se všechny části nespojí.
  • Do "těsta" přidáme pukance, protein a rukama prohněteme tak, aby se rovnoměrně promíchaly se zbytkem ingrediencí. 
  • Směsí naplníme muffinovou formu cca do poloviny.
  • Ve vodní lázni nebo na mírném plameni v hrnci rozpustíme kokosový olej.
  • Stáhneme z ohně, přidáme kakao a sladidlo podle chuti a důkladně promícháme.
  • Hotovou čokoládu nalijeme do muffinové formy.
  • Necháme alespoň 1-2 hodiny ztuhnout v lednici.

1 komentář:

  1. To vypadá neskutečně dobře! :) a věřím, že to ještě lépe chutná :D :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

F