čtvrtek 30. března 2017

Amarantová kaše s banánem v karamelu

Jak víte z receptů na tomto blogu (a stejně tak z mého instagramu), miluju kaše na jakýkoliv způsob, ale je pravda, že moje klasika ovesná+banán+lesní plody+arašídové máslo ... už je trochu stereotyp. V dnešním receptu ale nejde o "obyčejnou" kaši. Amarantová kaše se zkaramelizovaným banánem je prostě bomba ♥ Banán v karamelu jako zdravá snídaně? Proč ne! Slibuju, že tenhle recept si opravdu zamilujete. 

Ingredience:
  • 1/2 hrnku amarantu
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/3 hrnku rostlinného mléka
  • 2 lžičky kokosového oleje  (→ nejlevnější kokosový olej)
  • 1 plná lžíce medu / javorové sirupu
  • 1 banán
  • hrst vlašských ořechů (volitelné)

Postup:
  • Amarant zalijeme s vodou a mlékem a necháme vařit cca 15 minut.
  • Mezitím si na malém rendlíku necháme rozpustit kokosový olej. 
  • Jakmile je rozpuštěný, přidáme med a chvíli zahříváme na mírném ohni. 
  • Vložíme do směsi na kolečka nakrájené banány a pár minut počkáme než změknou a v karamelové omáčce se obalí.
  • Zkaramelizovaným banán poklademe hotovou kaši a nakonec posypeme oříšky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

F