neděle 12. února 2017

Vanilková ovesná kaše s kokosem

Jak vypadá moje dokonalé ráno? Probudit se s východem sluníčka za oknem, protáhnout se, zacvičit si jógu, dát si studenou sprchu na probuzení a potom si připravit výbornou snídani ... No dobře. Moc často taková rána nezažívám. Většinou se ráno s nechutí probudím, jakmile si nasadím brýle, zjistím, že je všude kolem mě v pokoji nehorázný bordel, ještě za tmy se vyhrabu tmy z postele v koupelně se leknu v zrcadle sama sebe ... no a jediné na co je na mém ránu příjemné, je právě snídaně. Tak ať aspoň ta stojí za to!

Vanilková ovesná kaše s kokosem

Ingredience:
  • 1/2 hrnku jemných ovesných vloček (použijte bezlepkové vločky, pokud je to nutné)
  • 2 lžíce kokosu (+ na posypání)
  • 1/2 vanilkového lusku (nebo cca lžička vanilkového extraktu)
  • 1 hrnek horké vody
  • 1 kiwi
  • hrst lesního ovoce (čerstvého nebo mraženého)
  • 1 lžička kokosového cukru (není nutné)
Postup:
  • Vločky nasypeme společně s kokosem do menšího hrnce.
  • Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme z něj semínka - jsou maličká, takže jde v podstatě spíš o "pastu".
  • Přidáme vanilku do hrnce, zalijeme vodou a vaříme cca 5-10 minut za stálého míchání, aby byla kaše perfektně krémová.
  • Hotovou kaši naservírujeme do misky, ozdobíme na kolečka nakrájeným kiwi, lesním ovocem a posypeme kokosem a kokosovým cukrem.

4 komentáře:

  1. Vypadá dobře, určitě tak i chutná! ☺

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Hanbím sa za moje instatné ovsené kaše :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusíš :D Je to rychlejší, než něco vymýšlet no :D

      Vymazat

F