neděle 22. ledna 2017

Batátová rychlovka se sušenými rajčaty

Batáty jsou moje srdcovka. Může za to nejen jejich chuť, ale také super rychlá příprava. Oproti normálním bramborám jsou za daleko kratší čas perfektně měkké, ať už je vaříte nebo pečete v troubě. V receptu jsem použila bílé batáty, které nemají tak výraznou chuť a tak zachutnají i těm, kteří sladkou chuť oranžových batátů zrovna nevyhledávají :)

Batátová rychlovka se sušenými rajčaty

Ingredience:
  • hrst sušených rajčat
  • 1 lžíce kokosového oleje  (→ nejlevnější kokosový olej)
  • 1 středně velký bílý batát
  • 1/2 balení bylinkového tofu
  • bylinková sůl
  • lžíce hummusu
Postup:
  • Batáty nakrájíme na kostičky (pokud slupka není moc  škaredá, nemusíte loupat, stačí jen očistit) a sušená rajčata nakrájíme na drobno.
  • Na pánvi rozpustíme kokosový olej a na mírném ohni osmahneme rajčata. 
  • Přidáme batáty, nadrobené tofu a bylinkovou sůl.
  • Zalijeme horkou vodou a necháme vařit cca 10 minut.
  • Hotovou směs dáme do misky a nakonec přidáme lžíci hummusu.

4 komentáře:

  1. To vypadá moc dobře. Na batáty jsem přišla teprve před několika měsíci, když jsem začala žít trochu zdravěji :) a od té doby na ně nedám dopustit, jsou skvělé. A přesně jak píšeš, baví mě, že jsou rychleji hotové.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám moc ráda hummus a miluji sušená rajčata a navíc někdy nemám moc času nazbyt, takže se mi tento recept bude hodit :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to zajímavě. Jen bych asi sušená rajčata nahradila klasickými, sušená mi nejedou. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I s čerstvými by se to určitě dalo udělat :))

      Vymazat

F