úterý 6. prosince 2016

Pohanka s pečenou zeleninou a křupavou cizrnou

Pohanka je skvělá zahřívací potravina, která je ideálně právě teď pro chladné zimní dny. Má specifickou chuť, která nemusí sednout každému na první ochutnání. Nicméně této kombinaci by měli dát šanci i ti, kteří pohance neholdují :) 


Ingredience (na asi 3 porce):
  • 1 hrnek pohanky
  • zeleninový vývar
  • 3 středně velké mrkve
  • 2 červené řepy
  • 1/2 hrnku vařené cizrny (nebo z plechovky)
  • olivový olej
  • sůl
  • tandori masala

Postup:
  • Pohanku dáme vařit v zeleninovém vývaru.
  • Mrkve a řepu oloupeme a nakrájíme pásky.
  • Rozprostřeme na pečící plech společně s cizrnou, pokapeme olivovým olejem, posypeme kořením a dáme péct na 200°C cca 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

F