pondělí 7. listopadu 2016

Podzimní salát s quinoou a kaki

Dřív jsem podzim neměla ráda. Měla jsem ho spojený se začátkem školy, chřipkou, deštěm a vstáváním do tmy. Ale dá se to brát i z té hezčí stránky a když se na podzim takto podívám, je snad mým úplně nejoblíbenějším ročním obdobím. Všude padá barevné listí, když je venku škaredě, těším se domů až si zapálím svíčky, zabalím se do deky a udělám si dobrý čaj nebo kakao. Jen s jídlem to mám trochu složitější ... Miluju letní ovoce, tu pestrost a velký výběr. Ale co jíst na podzim? Dnešní recept vám snad dodá trochu inspirace, že i na podzim si můžete vyrobit krásně barevné a výborné jídlo, které vás nebude nudit :)



Ingredience:
  • Pečená zeleniny
  • 2 větší mrkve
  • půlka dýně Hokkaido
  • 1 batát
  • 2 lžičky oregana
  • 1 lžička Tandori masala
  • 2 lžičky kari
  • sůl podle chuti
  • olivový olej
  • Salát
  • malá hlávka červeného zelí
  • 1 kaki
  • 1 hrnek quinoi
  • 1/2 hrnku černé čočky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • 3 lžíce rostlinného mléka
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 2 lžičky Tandori masala
  • 3 lžíce medu
 Postup:
  • Quinou a černou čočku dáme zvlášť vařit (oboje cca 20 minut) 
  • Dýni, mrkve a batát očistíme a nakrájíme na kostičky. Dýni nemusíte ani loupat.
  • Zakápneme olivovým olejem, přidáme koření a sůl.
  • Dáme péct na 220°C na cca 15 minut.
  • Mezitím očistíme zelí a nakrájíme ho na tenké proužky. 
  • Z olivového oleje, šťávy z citronu, mléka, sojovky, koření a medu vyrobíme zálivku.
  • Zelí smícháme v míse s na kosatičky nakrájeným (čerstvým) kaki, opečenou zeleninu, čočkou, quinoou, zalijeme omáčkou a promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

F