neděle 20. listopadu 2016

Banánová polenta s arašídovým máslem

V zimě jsou kaše snad nejlepší snídaňovou volbou. Dají se dělat ze všech možných obilovin, kombinovat různá rostlinná mléka, ochutit ovoce, superpotravinami a podobně. Jeden z mých favoritů z poslední doby je kaše z kukuřičné polenty. S arašídovým máslem a banánem je to dokonalá kombinace! :)



Ingredience:
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 1/4 hrnku polenty
  • 1 banán
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce medu nebo jiného sladidla
  • skořice, kokosový cukr, drcené oříšky (není nutné)

Postup:
  • Vodu a rostlinné mléko nalijeme do malého hrnce a dáme vařit.
  • Ještě než se tekutina pořádně zahřeje, začneme pomalu přisypávat polentu. Doporučuji použít šlehací metličku, aby polenta byla krásně krémová a bez žmolků.
  • Přidáme rozmačkaný banán, arašídové máslo, med.
  • Nakonec posypeme kokosovým cukrem, skořicí a drcenými oříšky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

F