pondělí 3. října 2016

Quinoa s datlovo-rajčatovou omáčkou

Moje obědy většinou vypadají dost podobně - rýže, nudle nebo něco podobného, co máme doma, čerstvá nebo povařená zelenina, čočka nebo sója a jedna z mých dvou oblíbených směsí koření. Mám takové rychlé obědy ráda, ale občas už mi ta jednotvárnost leze na nervy. Nedávno se mi podařil vytvořit úplně jiný recept, než běžně dělám a výsledný oběd byl tak výborný, že vám musím prostě dát příležitost ho taky vyzkoušet :)


Ingredience (1 porce) :
  • 1/2 hrnek quinoi
  • hrst uvařené cizrny (nebo z plechovky)
  • 1 rajče
  • 5 datlí
  • 1 lžička kokosového oleje  (→ nejlevnější kokosový olej)
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sůl
  • špetka chilli

Postup:
  • Quinou osolíme a dáme vařit.
  • Datle si předem chvíli namočíme aby změkly, osušíme je a nakrájíme na kousky.
  • Kokosový olej necháme rozpustit na pánvi, přidáme na kostky nakrájená rajčata, datle, česnek, sůl a chilli.
  • Směs smícháme s uvařenou quinoou a máme hotovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

F