čtvrtek 20. října 2016

Dýňový krém se skořicí a pomerančem

Představte si to - Je večer, venku je tma a prší. Vy sedíte u stolu, na kterém máte zapálené voňavé svíčky, konvičku s horkým čajem ... A k tomu tu nejlepší dýňovou polévku, kterou jste kdy měli. A víte co? Přesně takový scénář můžete hned teď proměnit v realitu ! Posledních pár let je pro mě horká dýňová polévka známkou toho, že je podzim opravdu v plném proudu. Tak ji ochutnejte taky :)





Ingredience:
  • 1 středně velká dýně hokkaido
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • 1 pomeranč
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžíce kurkumy
  • 2 lžičky skořice
  • slunečnicová semínka
  • cibule

Postup:
  • Dýni očistíme (neloupeme), nakrájíme na kostičky a necháme vařit ve vodě, případně v zeleninovém vývaru.
  • Přidáme kokosového mléko, šťávu z pomeranče, sůl, kari, kurkumu a skořici a vše rozmixujeme do hladka.
  • Slunečnicová semínka si na sucho nebo na kokosovém oleji opražíme na pánvi.
  • Polévku na talíři ozdobíme kokosovým mlékem, semínky a na kroužky nakrájenou cibulí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

F