pondělí 26. září 2016

Brownie sušenky z černých fazolí

Do některých sladkých receptů se dávají ingredience, nad kterými zůstává rozum stát. A o to víc, když potom ochutnáte výsledek a ono to chutná úžasně. Přesně takhle dopadl můj první pokus o čokoládové "brownie" sušenky z černých fazolí. Slibuju, že fazole v nich vůbec nepoznáte a taky varuju, že se doma sušenky dlouho nezdrží ! :)

Ingredience:
  • 250g uvařených černých fazolí
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1/2 hrnku ovesných vloček*
  • 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje  (→ nejlevnější kokosový olej)
  • 1/4 hrnku medu
  • 5 lžic kokosového cukru 
  • 1,5 lžičky perníkového koření
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky sody
  • špetka soli
Postup:
  • Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladkého těsta.
  • Plech vyložíme pečícím papírem a vytvarujeme na něm sušenky.
  • Pečeme na 180° cca 15 minut.
* Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové ovesné vločky nebo přirozeně bezlepkové vločky např. jáhlové nebo pohankové
Tip: Do těsta můžete přidat kousky čokolády, nasekané ořechy a upečené sušenky polít čokoládou.

3 komentáře:

  1. Nějaké takovéhle už chci dlouho zkusit, ale pořád se toho trochu bojím :D

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, fakt! Já se odhodlávala taky dlouho, ale stojí za to. Chuťově mi hrozně připomínají takové ty perníky slepené marmeládou a polité čokoládou, co se kupují do Mikulášských balíčků :D Akorát tohle je (mnohem) zdravější verze :D

      Vymazat

F