úterý 12. července 2016

Letní zelený salát s klíčky

Zamilovala jsem si klíčení. Naklíčit můžete skoro všechny obiloviny (pohanku, rýži, oves ..) a luštěniny (čočku, cizrnu, hrášek ..). Přes noc je namočíte, ráno propláchnete a necháte v nádobě klíčit. Několikrát denně je potřeba je propláchnout, aby nezačaly plesnivět. A za pár dní máte něco extra, co můžete přidat do salátu nebo jíst jen tak :) Klíčky jsou jedna z nejzdravějších věcí, které vůbec můžete jíst. Jsou výživnější než nenaklíčené obiloviny a luštěniny a navíc jsou plné vitaminu C. A můžete je využít ve spoustě receptů :)

Zelený salát s naklíčenou čočkou a arašídy

Ingredience:
  • 1 okurka
  • 1 menší ledový salát
  • 2 hrnky naklíčené čočky
  • Půl hrnku arašídů
  • 1 lžíce lněného oleje
  • Šťáva z půlky citronu
  • "Cereus" mix koření Devětšil (himalájská sůl, bazalka, kopr, petrželka, oregano, estragon, libeček, tymián, yzop)
Postup

  • Opláchněte okurku a nakrájejte na malé kostičky
  • Očistěte salát a nakrájejte na proužky.
  • Přidejte koření, citronovou šťávu, olej a promíchejte 
  • Nachystejte na talíře, posypte arašídy a čočkou

Žádné komentáře:

Okomentovat

F