pondělí 18. července 2016

Cizrnové rozmarýnové křupky

Zamilovala jsem se do chuti rozmarýnu. Má velmi specifickou chuť a je vynikající jak v rýži, tak v jakémkoliv slaném pečení. A v kombinaci s cizrnou a semínky taky nezklamal :) Tyto zdravé křupky jsou plné bílkovin, neobsahují lepek, mléko, ořechy ... Dají se křoupat jen tak nebo jsou výborné například v kombinaci s avokádovým guacamole :)



Ingredience:
  • 1/2 hrnku nevařené cizrny
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 2 lžíce sezamu
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 1 lžička olivového olej
Postup:
  • Cizrnu nasypeme do mixeru (nebo food processoru) a rozmixujeme na moučku - snažte se aby byla co nejjemější.
  • Nasypte ji do mísy a přidejte zbytek ingrediencí
  • Promícháme, aby se vše spojilo a vzniklé těsto vylijeme na papírem vyložený plech
  • Pečeme na 160°C cca půl hodiny.
  • Necháme vychladnout a nalámeme na kousky.

1 komentář:

F