středa 22. června 2016

Arašídové sušenky s karobem

Sušenky upečené z bílé mouky, másla a spousty cukru jsou pro mě už dávno minulost. Tentokrát jsem experimentovala s kukuřičnou moukou a jako "tučnou složku" těsta jsem použila arašídové máslo. Slazené jsou medem (dá se použít samozřejmě i rostlinný sirup) a pokud použijete bezlepkové ovesné vločky, máte dokonce i bezlepkový recept. Snědla bych celý plech!

Arašídové sušenky s karobem a datlemi
Ingredience (16 sušenek): 
  • hrst datlí 
  • 1 hrnek + 2 lžíce ovesných vloček 
  • 1/4 hrnku rostlinného mléka 
  • 3 lžíce kukuřičné mouky 
  • 2 lžíce arašídového másla 
  • 2 lžíce medu nebo sirupu 
  • špetka soli 
  • 1 lžíce sezamu 
  • 1 lžíce karobu 
Postup:
  • Nejdřív si namočíme datle do vody (pokud chcete aby rychle změkly zalijte je horkou vodou)
  • Ve středně velké míse smícháme ovesné vločky, mouku, mléko, med a špetku soli.
  • Z těsta vytvarujeme sušenky, posypeme sezamem a dáme do předehřáté trouby na 160°C.
  • Po zhruba třech minutách vytáhneme sušenky z trouby a prsten uděláme doprostřed sušenek "důlek" a vrátíme do trouby na dalších cca 5 minut.
  • Mezitím, co se sušenky dopečou slijeme vodu z datlí, osušíme je a dáme do mixéru nebo food processoru společně s karobem.
  • Nakonec důlky hotových sušenek vyplnňte datlovo-karobovou hmotou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

F