čtvrtek 28. dubna 2016

Perníková buchta s jablečným pyré (bez cukru a pšeničné mouky)

Péct bez cukru a mouky je vždycky celkem výzva a proto když úspěšně obměním nějaký recept aby splňoval tyto požadavky, mám z toho vážně radost. Tahle jablečná buchtička je snad to nejlepší, co jsem kdy upekla. Fakt! Je dokonale sladká, voní jako vánoční perníčky a je plná zdravých ingrediencí. Pekla jsem ji asi třikrát a vždycky zmizela během chvilky.
Perníková buchta s jablečným pyré
Ingredience:
  • 2 hrnky ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)* 
  • 1/3 hrnku kokosového oleje  (→ nejlevnější kokosový olej)
  • 2 lněná "vejce" **
  • 2 hrnky jablečného pyré
  • 1/2 hrnku medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • perníkové koření podle chuti
Postup:

  • Všechny ingredience smícháme v míse a těsto nalijeme do formy nebo na menší plech. 
  • Nahoru můžeme dát ještě vlašské ořechy nebo trochu kokosového cukru, který při pečení na buchtě zkaramelizuje. 
  • Pečeme cca 30 minut na 180°C.

*pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové ovesné vločky 
**1 vejce = 1 lžíce rozemletých lněných semínek + 2,5 lžíce vody

Žádné komentáře:

Okomentovat

F