pondělí 7. března 2016

Těstoviny s čočkovou omáčkou

Rychlých a jednoduchých receptů není nikdy dost. A nejlepší ze všeho jsou ty, jejichž příprava trvá do deseti minut, ale výsledné jídlo byste byli schopni jíst pořád dokola. Pro mě do této kategorie spadá i tento recept. A co víc - schválil ho i můj hlavní kritik (jinými slovy chutnal i mému bratrovi, který by se nejradši cpal jen smaženým kuřecím řízkem, rohlíky a čipsy) !

Bezlepkové kukuřičné těstoviny s čočkovou omáčkou


Ingredience (1 porce)
  • 1 porce bezlepkových těstovin (použila jsem kukuřičné) 
  • 1/2 hrnku loupané červené čočky 
  • *africké koření Harissa (podle chuti)
  • hrst slunečnicových semínek 
  • sůl 
Postup:
  • Těstoviny uvaříme podle návodu 
  • Čočku zalijeme vodou a vaříme cca 10 minut, dokud nebude rozvařená skoro na kaši 
  • Přidáme k čočce podle chuti sůl a koření 
  • Slunečnicová semínka si na pánvi na sucho pražíme 
  • Vše smícháme v misce a máme hotovo :) 
* Používám himalajskou sůl Cereus se směsí koření Harissa 

    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    F