pondělí 23. listopadu 2015

Crumble z lesního ovoce

Nerada vařím nebo peču velké množství ze dvou důvodů. Za prvé, jelikož skoro pokaždé zkouším jiný, vlastní neosvědčený recept, nikdy nevím, jestli bude výsledek úspěšný nebo ne. A vyhodit plnou mísu těsta celkem zamrzí. A za druhé - u nás doma je jedno, jestli je něčeho málo nebo hodně, sní se to vždycky stejně rychle! Takže když se něco povede, zmizí to během chvilky, ať jsou to čtyři muffiny nebo dva plechy sušenek .. Dneska pro vás mám recept na jednoduchý, rychlý a zdravý recept pro jednoho ...

Crumble z lesního ovoce


Close your eyes and open your mind ...
Jsem v poslední době hrozně líná a díky tomu nic nestíhám - nemám šaty na věneček, dokončenou seminárku, koupila jsem si novu permanentku do posilovny a za poslední týden jsem tam byla jednou, jenom se pořád válím a cpu se ... Ale mám se fajn! Občas není špatné nechat věci plynout. O ničem nepřemýšlet a jenom si užívat toho co je. Venku už je cítit "Vánoční vzduch", vnímáte to taky? Miluju to. Miluju, když večer vykouknu z okna a venku je mrazivě studený vzduch, který naznačuje, že zima se blíží (dokážete uvěřit, že už je skoro konec listopadu? Vždyť teď začal!) Úspěšně už na mě začíná lézt vánoční atmosféra, mám skvělou náladu a prostě jen radost z toho, ŽE JSEM !

Zkuste to taky ... Přestaňte si v hlavě omýlat věci, které vám dělají starosti. Zapomeňte na zážitky, trapasy a věci, které ve vás vyvolávají smutek. Nepouchejte depresivní písničky a ty "špatný vlny" nepodporujte ještě víc! Nestresujte se tím, jak (ne)vypadáte, tím co byste (ne)měli dělat, jak byste se (ne)měli chovat, co byste (ne)měli jíst, o čme byste (ne)měli přemýšlet ... Pusťe si veselou hudbu, zpívejte, tancujte - neřešte jestli se někdo dívá, udělejte si teplý čaj s medem (nebo horké kakao s marshmallow - proč ne, jestli vám to zvedne náladu!) - prostě na chvíli přestaňte přemýšlet a začněte žít ...
 
Ingredience:
  • 1/4 hrnku lesního ovoce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 banánu
  • 1 kostka hořké čokolády (ideálně nad 80%) 
  • 2 lžíce ovesných vloček (pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové ovesné vločky) 
  • 1 lžička arašídového másla / 
  • med, oříšky a sušené ovoce na dozdobení
Postup:
  • Lesní ovoce smícháme v misce s rozmačkaným banánem a vanilkovým extraktem 
  • Dáme směs do zapékací mističky a navrch položíme kousek čokolády
  • Ovesné vločky smícháme s arašídovým máslem a doplníme tak zbytek mističky 
  • Pečeme v troubě cca 25 minut na 180°C
  • Po upečení dozdobíme oříšky, lžičkou medu a sušenými brusinkami :)

    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    F