středa 30. září 2015

Veganské kokosové rizoto

V poslední době jsem se přesvědčila o tom, že vaření mi jde rozhodně lépe než pečení, protože moje pokusy nahradit při pečení všechen tuk, vajíčka a bílou mouku zdravějšími alternativami ne úplně vždycky (spíš téměř nikdy) vycházejí. Obzvlášť miluju veganskou kuchyni, protože vzhledem k tomu, že se v ní nevyskytuje maso a vejce, jídlo je hotové prostě až chutná dobře. Nemusíte se strachovat, že něco bude příliš syrové nebo dokonce bezpečné k jídlu ...

A právě tak nemůžete udělat chybu ani u tohoto receptu na jednoduchou, ale vynikající kokosovou rýži s opečenou zeleninou a voňavými bylinkami :)

Veganské kokosové rizoto s pečenou zeleninou



Ingredience (3 porce):
Kokosová rýže
  • 1 hrnek rýže
  • 1 lžíce kokosového mléka
  •  2 lžíce strouhaného kokosu
  • sůl
Pečená zelenina
  • 1 mrkev
  • 1 hrnek na kostičky nakrájeného celeru
  • 1/2 červené papriky
  • olivový olej
  • tymián, bazalka, sůl 
Postup:
  • Rýži povaříme ve vodě s kokosovým mlékem, strouhaným kokosem a špetkou soli.
  • Zeleninu umyjeme, nakrájíme, ochutíme solí a čerstvými nebo sušenými bylinkami.
  • Zakápneme olivovým olejem.
  • Pečeme v troubě na 180°C cca 25 minut - tou dobou bude už hotová i rýže. 

2 komentáře:

  1. Ooooo, miluji kokosovou rýži .. a vůbec všechno, kde je kokosové mléko. Má to takový nádech exotiky. Já bych tam ještě dala mé oblíbené kari nebo drcený zázvor :-)

    OdpovědětVymazat

F