neděle 30. srpna 2015

Kuskus se slunečnicovými semínky v karamelu

Tak jsem si jedno ráno dala pauzu od tradiční kaše a zkusila novou verzi sladkého kuskusu. "Normální" kuskus se vyrábí z pšenice (kterou se snažím co nejvíc omezovat) a proto jsem pro tento recept použila ječný kuskus. Chuť i konzistence mi přijde úplně stejná a v kombinaci se zkaramelizovanými slunečnicovými semínky, skořicí a rozteklou čokoládou byl dokonalý ...

Kuskus se slunečnicovými semínky v karamelu

Kuskus se slunečnicovými semínky v karamelu
Ingredience:
  • půl hrnku ječného kuskusu
  • 1 lžička chia 
  • 2 lžičky kokosového cukru
  • skořice 
  • 1,5 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce medu
  • čtvereček čokolády
Postup:
  • Kuskus zalijeme horkou vodou a chvíli povaříme s chia semínky a skořicí
  • Na pánvi (bez oleje) osmahneme slunečnicová semínka do zlata, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat
  • Hotový kuskus osladíme medem, posypeme skořicí, slunečnicovými semínky a nastrouhanou čokoládou

1 komentář:

  1. Tak o ječném kuskusu jsem ještě neslyšela, každopádně ječmen je super! :)
    Verča

    OdpovědětVymazat

F